МЗС: Кремль повторює в Криму репресії 30-х

МЗС: Кремль повторює в Криму репресії 30-х

Укрінформ
Кремль повторює в окупованому Криму жахливі радянські репресії 1930-х років, а також геноцид кримських татар 1944 року.

На цьому наголошується у заяві МЗС України з вимогою припинити репресії проти кримськотатарського народу.

"Грубо порушуючи права і свободи людей, які внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України стали заручниками російського окупаційного режиму на своїй рідній землі, Кремль у ХХІ сторіччі повторює жахливі радянські репресії 30-х років ХХ століття, а також геноцид кримських татар 1944 року", - підкреслили в МЗС.

У зовнішньополітичному відомстві висловили глибоке занепокоєння кричущою протиправною діяльністю російських окупаційних сил в Автономній Республіці Крим проти кримських татар, наслідком якої стали масові незаконні обшуки і безпідставні затримання 11 та 12 лютого 13 громадян України - представників кримськотатарського народу.

"Особливо обурливо, що Кремль намагається сховати політику знищення кримськотатарського народу за ширмою удаваної боротьби з тероризмом. Вимагаємо від Російської Федерації негайно припинити політичні репресії проти громадян України та звільнити незаконно утримуваних Еміра Усейна Куку, Вадима Сірука, Енвера Бекірова, Ельдара Селямієва та Мусліма Алієва", - наголошується у заяві.

У МЗС України також звернулися до демократичного світу із закликом "посилити спільний дієвий тиск на державу-окупанта, адже те, що сьогодні відбувається в окупованому Криму, є не лише грубим порушенням міжнародного права, але й зухвалою зневагою усіх загальнолюдських цінностей".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-