Медведєв бідкається, що від нафтової «звички» швидко не відмовишся

Медведєв бідкається, що від нафтової «звички» швидко не відмовишся

Укрінформ
Неможливо змінити структуру економіки й позбутися нафтової залежності за 15 років.

Про це заявив прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв в інтерв'ю німецькій газеті "Handelsblatt", розміщеному на сайті російського уряду.

"Мене часто запитують: ви вже скільки років у владі, і президент Путін, і ви практично стільки ж працюєте, а чому структура економіки не змінилася? Але її не змінити за 15 років, ну неможливо змінити. Вона створювалася 50-60 років", - сказав Медведєв.

За його словами, коли він "починав працювати в Москві", приблизно 70-75% російського бюджету залежало від поставок нафти і газу (за невисоких цін на них). А тепер - 45%: "Тобто, ми все ж таки витісняюємо вуглеводні із загального балансу доходів нашої країни".

Прем'єр-міністр РФ на початку лютого вже заявляв про те, що за останній час доходи від продажу нафти й газу знизилися з 70 до 45% від загальної суми доходів російського бюджету. У російському уряді раніше говорили, що частка нафтогазових доходів у федеральному бюджеті становить близько 50%.

Газета "Ведомости" в жовтні 2014 року опублікувала дослідження, згідно з яким у реальності частка нафтогазових доходів бюджету з 2004 по 2013 рік зросла приблизно з 30 до 50%   

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-