Петренко - мерам: Швидше забирайте в Мін'юсту повноваження і гроші

Петренко - мерам: Швидше забирайте в Мін'юсту повноваження і гроші

Укрінформ
Міністр юстиції Павло Петренко просить мерів обласних центрів швидше створювати у своїх містах сервіси з реєстрації бізнесу і нерухомості, оскільки 30 квітня реєстратори Мін'юсту припинять надання цих послуг.

Про це він заявив на засіданні Комітету ВР з питань забігання і протидії корупції в четвер, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Наші мери міст не проявляють активності щодо перебирання цих функцій (з реєстрації бізнесу і нерухомості. - Ред.) на себе і забиранню грошей, які вони можуть отримати. Одна лише Луцька міська рада за два місяці роботи нового закону підключилася до реєстрів і почала виконувати функції з реєстрації бізнесу і нерухомості", - сказав Петренко. 

За його словами, в обласних центрах вважають, що створення нормальних сервісів для громадян - це не їхній обов'язок. 

"Два місяці ми знаходимося з ними у переписці, у спілкуванні, я телефоную мерам обласних центрів. Перший раз я на загал озвучую: шановні мери міст, шановні українські громадяни, які обрали цих мерів, - у ваших мерів і ваших міських рад є можливість і обов'язок створити якісні сервіси з реєстрації бізнесу і нерухомості, які Міністерство юстиції віддало вам на місця. З цими сервісами ми віддали і мільярд гривень коштів, які ви будете отримувати у місцеві бюджети", - наголосив урядовець.

Він закликав громадян тих міст, мери яких не проявляють належної активності у створенні будинків юстиції або центрів надання послуг, допомогти представникам місцевої влади забрати цю функцію в Мін'юсту. 

Петренко поінформував, що у міністерстві шукають альтернативні варіанти, аби уникнути можливого вакууму, оскільки 30 квітня реєстратори Мін'юсту припинять надання цих послуг і будуть звільнені. 

"Але я б хотів, щоб наші органи місцевого самоврядування проявили відповідальність перед своїми громадянами і виборцями, тому що ми перше міністерство, яке віддало повноваження: забирайте ці повноваження, забирайте гроші і відповідайте перед своїми виборцями", - резюмував Петренко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-