У Москві заарештували

У Москві заарештували "юриста" з "ДНР" - за велике шахрайство

Укрінформ
У Москві у середу затримали якогось «юриста» Петра Чихуна, призначеного «ДНР» «представником» у Міжнародний кримінальний суд при ООН.

Про це 11 лютого пише Коммерсантъ.

«Він підозрюється СКР у причетності до великого шахрайства зі спробою рейдерського захоплення будівлі у центрі Москви. Раніше по цій справі кілька бізнесменів були засуджені, а ще кілька, включаючи соратника Петра Чихуна за ДНР Дмитра Лисаковського, знаходяться під слідством», - пише видання.

Операцію по затриманню 56-річного Петра Чихуна провели оперативники столичного УЕБіПК і слідчі управління СКР по Південному округу Москви. Сам Петро Чихун досить емоційно відреагував на дії співробітників правоохоронних органів, називаючи їх свавіллям і беззаконням.

За даними "Ъ", найближчим часом представники слідства мають намір звернутися у Чертановський райсуд Москви з клопотанням про обрання для Петра Чихуна запобіжного заходу. Поки він перебуває у статусі підозрюваного, але, як очікується, вже найближчими днями йому висунуть офіційне звинувачення у замаху на шахрайство в особливо великому розмірі.

«Йдеться про спробу рейдерського захоплення частини старовинного особняка на Гоголівському бульварі, 3», - конкретизує Ъ.

Як повідомляло видання, спочатку їм намагалися заволодіти бізнесмени Михайло Чернов і Михайло Балакірєв, які подключили до афери за винагороду голови 5-го судового складу Московського арбітражного суду Ірину Баранову, яка схилила свою підлеглу до винесення рішення на користь ділків.

specnaz.ru

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-