У Кадирова пояснили, як він «забезпечив успіх РФ у Сирії»

У Кадирова пояснили, як він «забезпечив успіх РФ у Сирії»

Укрінформ
Прес-секретар глави Чечні пояснив слова Рамзана Кадирова про те, що проти «Ісламської держави» воюють «кращі бійці» республіки.

Про це він заявив РІА Новини.

«Рамзан Кадиров не говорив ні про який «чеченський спецназ». Підрозділи є тільки у силових відомств РФ. І він не говорив про якусь наземну силову операцію, в якій нібито бере участь «чеченський спецназ». У Сирії знаходяться виключно за своєю ініціативою деякі молоді люди. Їх ніхто не відправляв. Вони кудись повідомляють відому їм інформацію, що становить оперативний інтерес. І вона виявляється корисною», - сказав Карімов.

Напередодні державний телеканал «Росія 1» показав сюжет, в якому Кадиров стверджував, що ще до початку війни в Сирії він відправив туди «своїх людей», які згодом створили в «Ісламській державі» агентурну мережу, що забезпечує нині «успіх» російської авіації у «знищенні терористичних баз». У сюжеті при цьому кілька разів зазначається, що це були «люди Кадирова», які проходили підготовку в «центрі сил спеціального призначення» Чечні.

Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков прокоментував заяву Кадирова рекомендацією «орієнтуватися» з питань російської військової операції в Сирії «на відповідні заяви міністерства оборони». При цьому він відмовився підтверджувати або спростовувати участь російських військовослужбовців у наземній операції проти «ІД». Раніше президент Росії Володимир Путін заявляв, що «не про які наземні операції» російських військ на території Сирії «не йдеться і не може йтись».

Міжнародні правозахисні організації звинувачують Росію у військових злочинах під час проведення військової операції в Сирії, зокрема в знищенні мечетей, ринків, лікарень і шкіл, а також використанні касетних бомб. За оцінкою сирійської опозиції, жертвами російських авіаударів стали більш як 1000 мирних жителів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-