Верховний суд РФ відмовився переглянути вирок

Верховний суд РФ відмовився переглянути вирок "болотнику"

Укрінформ
Президія Верховного суду РФ відмовився розглянути наглядову скаргу Леоніда Развозжаєва, засудженого за організацію заворушень на Болотній площі у Москві у травні 2012 року.

Про це повідомляє ТАСС з посиланням на прес-службу Верховного суду.

"Вивчивши доводи наглядової скарги, суддя не знайшов підстав для порушення наглядового провадження і передачі справи для розгляду в президії Верховного суду", - повідомляє прес-служба ВС РФ.

Наглядова скарга (скарга на рішення суду, що набули законної сили ) була подана на вирок Леоніду Развозжаєву у Верховний суд уповноваженим з прав людини в РФ Еллою Памфіловою наприкінці грудня 2015 року. Памфілова просила суд скасувати вирок і виправдати Развозжаєва.

Нагадаємо, 24 липня 2014 року Мосміськсуд засудив Леоніда Развозжаєва і Сергія Удальцова до 4,5 років в'язниці за нібито організацію масових заворушень на Болотній площі під час акції опозиції 6 травня 2012 року. І Развозжаєв, і Удальцов своєї провини не визнали. У березні 2015 року Верховний суд Росії залишив вирок Развозжаєву і Удальцову чинним. Вердикт суду оскаржили в Європейському суді з прав людини (ЄСПЛ). Рішення за їх позовами наразі не винесено.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-