Жителі Кривого Рога їдуть в Київ: скаржитись на ЦВК

Жителі Кривого Рога їдуть в Київ: скаржитись на ЦВК

Укрінформ
У Кривому Розі в неділю відбулось чергове віче на підтримку проведення нових виборів міського голови.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

"Активісти висловили обурення рішенням ЦВК про зміну складу міської виборчої комісії, зокрема, відновленням на посаді голови представника "Опозиційного блоку" Павла Гівеля", - йдеться у повідомленні.

За словами активістів, щоб з’ясувати ситуацію й домогтись скасування цього рішення, вони збираються їхати до Києва.

Учасники віча також висловили обурення «соціальною акцією від чинного мера», в рамках якої близько 100 тисяч криворізьких родин мають отримати по 500 гривень допомоги за рахунок місцевого бюджету, і закликали пояснювати жителям, що в цьому є порушення чесності виборів.

Нагадаємо, 4 лютого ЦВК призначила представника «Опозиційного блоку» Павла Гівеля головою криворізького виборчкому замість Ігоря Стельмацького. На попередніх виборах міського голови, коли, за офіційними даними переміг висуванець «Опозиційного блоку» Юрій Вілкул, прихильники кандидата-опонента звинувачували його у фальшуваннях, сам голова ці звинувачення відкидав. До складу комісії ЦВК також повернула членів комісії Ірину Брилькову і Валентина Орлова.

За офіційними даними, в Кривому Розі на виборах 15 листопада 2015 року за чинного міського голову, представника «Опозиційного блоку» Юрія Вілкула проголосувало 50,21% виборців, а за його суперника, висуванця «Об'єднання «Самопоміч» Юрія Милобога – 49,79%. Різниця між кандидатами – 752 голоси. Кілька тижнів у місті тривали протести «проти фальшувань результатів виборів». «Опозиційний блок» вважає ті вибори законними.

Верховна Рада України призначила позачергові вибори мера Кривого Рогу Дніпропетровської області на 27 березня 2016 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-