РФ каже, що не може заплатити у Раду Європи весь внесок

РФ каже, що не може заплатити у Раду Європи весь внесок

Укрінформ
Росія наприкінці лютого перерахує тільки третину внеску в Раду Європи, а потім «визначатиметься» щодо подальших дій.

Про це заявив голова комітету Держдуми РФ з міжнародних справ, глава російської делегації в ПАСЄ Олексій Пушков, повідомляє РІА Новости.

"Невипадково було вирішено керівництвом обох палат про те, щоб цього року не виплачувати весь внесок в Раду Європи одним траншем, а було вирішено виплатити одну третину внеску, яка буде переказана наприкінці лютого", - сказав Пушков, виступаючи під час круглого столу в Раді Федерації РФ.

За його словами, далі Росія залишає за собою право визначитися, як вона діятиме залежно від ситуації в Раді Європи і ПАРЄ, зокрема. Пушков також нагадав, що в попередні роки Росія виплачувала внесок в Раду Європи наперед.

Цього року права російської делегації значно обмежено через її агресивну політику відносно України. Проте Росія, за словами Пушкова, поки не говорить про вихід з ПАРЄ.

Нагадаємо, як заявила попередній керівник ПАРЄ Анн Брассер, делегація Російської Федерації не зможе брати участь в засіданнях ПАРЄ принаймні до наступних парламентських виборів у РФ, які відбудуться у вересні 2016 року. У січні російська делегація просто не з'явилася на засідання для того, щоб в ПАРЄ не змогли продовжити санкції проти неї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-