Гройсман

Гройсман "наїхав" на міністра - і зірвав аплодисменти

Укрінформ
Голова Верховної Ради Володимир Гройсман закликав уряд до спільної роботи з парламентом над реформуванням країни, але наголосив, що не дасть робити нардепів в усьому винними.

Про це він заявив під час години запитань до уряду у ВР, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Кожен раз у найважчі хвилини парламент підставляв плече кожному міністерству для прийняття ефективних рішень. Хочу сказати про те, що робити сьогодні винними у всьому і дурними депутатів я не дам. Це стосується всіх народних депутатів України», - сказав Гройсман і більшість нардепів, які заходилися в сесійній залі встали і зааплодували.

До цього Голова Верховної Ради навів приклад невдалого на його думку законопроекту від Міністерства охорони здоров'я.

«Коли міністр Квіташвілі  28 грудня вносить законопроект до Верховної Ради про так зване реформування охорони здоров'я, в якому визначено - добре що ми його не розглянули з колегами - там виписано як потрібно розподіляти видатки охорони здоров'я. У пояснювальній записці зазначається, що розпочатий процес реформування надання медичної допомоги у Вінницькій, Дніпропетровській, Донецькій областях та місті Києві, а в цих областях розвалили охорону здоров'я, а міністр пише - довели доцільність і ефективність... Такі рішення український парламент приймати не буде», - сказав Гройсман.

Голова ВР наголосив, що він наполягає на відвертому і конструктивному діалозі між урядом і Верховною Радою.

«Ми стикалися з вами, Арсеній Петрович з ініціативами, які були непридатними, в тому числі і на наш погляд, але вони були внесені міністерством... Коли хотіли зруйнувати децентралізацію, ми з вами її спільно рятували Арсеній Петрович і в інших речах ми приймаємо спільну консолідовану відповідальність.  Я не хочу розглядати можливі, за яких хтось буде дурний, а хтось розумніший. Закликаю всіх до конструктивної взаємодії», - підсумував Гройсман.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-