Рада дала військово-цивільним адміністраціям статус юридичних осіб

Рада дала військово-цивільним адміністраціям статус юридичних осіб

Укрінформ
Нардепи ухвалили закон про внесення змін до деяких законів України щодо діяльності військово-цивільних адміністрацій, який уточнює окремі аспекти діяльності ВЦА.

За відповідне рішення проголосували 236 народних обранців, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Зокрема, ухвалений закон передбачає внесення змін до Закону «Про військово-цивільні адміністрації» щодо терміну його дії - нинішня редакція закону про ВЦА містить норму про термін його дії протягом одного року з дня публікації, а нинішні зміни поширюють дію закону на час проведення АТО і на 6 місяців після її завершення.

Крім того, ухвалений закон надає ВЦА статус юридичних осіб. Законодавчим актом встановлено, що повноваження ВЦА починаються з дня внесення запису про їх державну реєстрацію як юридичних осіб і припиняються у день відкриття першої сесії новообраної відповідної місцевої ради. У день відкриття першої сесії такої ради акт Президента про утворення такої ВЦА втрачає юридичну силу, і Президент невідкладно приймає рішення про ліквідацію військово-цивільної адміністрації.

Як зауважив під час виступу з трибуни ВР член Комітету з питань національної безпеки і оборони Артур Герасимов, ухвалений закон «екстремально важливий для тих територій», де проводиться АТО.

Він також зауважив, що норми закону дають змогу суттєво збільшити заробітні плати співробітників ВЦА.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-