Рада ратифікувала угоду про дипстатус Представництва НАТО

Рада ратифікувала угоду про дипстатус Представництва НАТО

Укрінформ
Нардепи ухвалили закон «Про ратифікацію Угоди між Урядом України та Організації Північноатлантичного договору про статус Представництва НАТО в Україні».

За відповідне рішення проголосував 251 народний обранець, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Як розповів напередодні під час виступу з трибуни ВР міністр закордонних справ Павло Клімкін, ця угода формалізує дипломатичний статус Представництва НАТО в Україні, яке, за його словами, створюється на основі Офісу зв'язку НАТО в Україні та Центру документації та інформації НАТО в Україні.

«Вперше НАТО як міжнародна організація відкриватиме своє консолідоване представництво в Україні. І це є додатковим свідченням особливого партнерства між Україною та НАТО», - зазначив він.

Клімкін підкреслив, що після надання відповідного статусу Представництво НАТО буде «фактично як посольство» і саме через це Представництво відтепер відбуватиметься координація всіх проектів України з НАТО.

Нагадаємо, 22 вересня минулого року міністр закордонних справ Павло Клімкін та генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг підписали угоду між Кабінетом Міністрів України та НАТО про статус Представництва НАТО в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-