Гройсман презентував е-Раду за «десятки мільйонів»

Гройсман презентував е-Раду за «десятки мільйонів»

Фото
Укрінформ
Голова Верховної Ради Володимир Гройсман пообіцяв незабаром перевести український парламент на повністю безпаперову роботу.

Про це він розповів під час презентації «електронного парламенту», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми повністю перейдемо на безпаперову роботу і всі (нардепи. - Ред.) будуть використовувати свої пристрої. Ми не збираємося нікому купувати ці пристрої, але ці пристрої у кожного сьогодні є свої - можна працювати на планшеті, на смартфоні, де кому зручно»,- зазначив спікер.

Крім того, він розповів, що наразі у Верховній Раді вже пророблено величезний масив роботи із запровадження системи електронного парламенту. Так, за словами Гройсмана, наразі закуплено 50 швидкісних сканерів для оцифровування інформації і станом на сьогодні 2,5 тисячі документів оцифровано; близько тисячі робочих місць працівників апарату модернізовано новими системними блоками, сканерами та іншою технікою; бездротовим доступом до Інтернет оснащено 14 точок, які покривають будинок самого парламенту та приміщення комітетів.

Спікер також зауважив, що поки для нардепів оснащено лише 41 робоче місце, проте незабаром планується зробити модернізацію й зали, в якій відбуваються засідання Погоджувальної ради.

Серед інших новинок у роботі Верховної Ради Гройсман виокремив впровадження електронного кабінету для дистанційної роботи нардепа в комітетах.

«Ми завершуємо впроваджувати електронний кабінет для народного депутата, щоб він мав змогу дистанційно працювати в комітеті. Зокрема, це стосується голосування за прийняття рішень в комітетах, нардеп зможе працювати і голосувати за рішення комітету знаходячись поза залою комітету»,- сказав Гройсман.

Він також заявив про те, що в майбутньому планується покращити зв'язок Верховної Ради з громадськістю через електронні новації. Зокрема, серед нових можливостей - електронні протоколи, які дозволять усім бажаючим повністю відстежити процес прийняття рішення, «доступні і розумні інтерфейси», вдосконалення електронних петицій.

Відповідаючи на запитання журналістів скільки коштуватиме така технічна модернізація Верховної Ради, Гройсман не назвав конкретної суми, проте зазначив, що на це потрібні мільйони, які за 2-3 роки заощадяться.

«Металеві шафи з величезними картотеками треба замінити на сучасні комп'ютери. Це мільйони, десятки мільйонів, але вони за 2-3 роки заощаджаться», - уточнив Голова ВР.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-