У Кадирова зажадали від посла ЄС пояснити слова про «загрозу вбивства»

У Кадирова зажадали від посла ЄС пояснити слова про «загрозу вбивства»

Укрінформ
Прес-секретар глави Чечні заявив, що посол ЄС в Росії Вігаудас Ушацкас висунув на адресу Рамзана Кадирова необгрунтовані звинувачення.

Про це повідомляє Медуза.

«Ми з крайнім здивуванням сприйняли Ваші слова про те, що «шоковані такими неприкритими погрозами, з якими неможливо миритися», — йдеться в листі, направленому Альві Карімовим послу ЄС в Росії.

«Вважаємо за необхідне отримати роз'яснення, в яких висловлюваннях президента Чечні Рамзана Кадирова в Instagram містяться «неприховані погрози вбивства». Ми також були б вдячні дізнатися, на яких лінгвістичних експертизах засновані ваші висновки про «погрози вбивства», — заявив прес-секретар глави Чечні.

Нагадаємо, 31 січня в Інстаграмі Рамзана Кадирова з'явилося відео, на якому Михайло Касьянов і Володимир Кара-Мурза зображені у перехресті прицілу. Пост Кадирова до вечора 1 лютого був видалений адміністрацією Instagram, після чого глава Чечні звинуватив сервіс в утисках свободи слова.

2 лютого Вігаудас Ушацкас, як повідомило посольство ЄС в Росії, в телефонній розмові з Михайлом Касьяновим заявив, що шокований «огидною» загрозою вбивства на адресу політика. Ушацкас також закликав владу РФ негайно відреагувати на заяви Кадирова.

3 лютого Михайло Касьянов і Володимир Кара-Мурза направили у ФСБ і Слідчий комітет заяви з проханням порушити кримінальну справу за статтею 277 КК РФ (посягання на життя громадського діяча), 280 КК РФ (публічні заклики до здійснення екстремістської діяльності) і 282 КК РФ (розбурхування ненависті або ворожнечі).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-