Абромавичус заявив, що виконав з командою «головне завдання»

Абромавичус заявив, що виконав з командою «головне завдання»

Укрінформ
Міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавичус назвав основні досягнення міністерства під час його керівництва.

Про це він розповів на прес-конференції в Укрінформі.

"Ми виконали головне завдання - макроекономічну стабілізацію в нашій країні досягнуто. Є системна реформа держзакупівель. На пілотному проекті вже заощаджено 500 млн грн. Підсумкова мета - 50 млрд грн економії на  рік, і найпрогресивніша система державних закупівель в Європі вже до кінця цього року", - сказав Абромавичус.

За його словами, шляхом підвищення прозорості і введення нового порядку призначень керівників державних підприємств вдалося істотно скоротити їх збитки. «Тільки за один рік збитки держкомпаній скоротилися на 101 млрд грн», - уточнив міністр.

 Абромавичус наголосив, що в процесі дерегуляції було знято більш як 100 регуляторних бар'єрів для бізнесу. «Ми заощадили 2,4 млрд грн шляхом скасування олігархічного дисконту в 15% при продажі нафти», - відзначив міністр.

Нагадаємо, міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавичус прийняв рішення піти у відставку і просить Верховну Раду підтримати його рішення вже завтра.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-