У Кремлі назвали зухвале відео Кадирова «метафорою»

У Кремлі назвали зухвале відео Кадирова «метафорою»

Укрінформ
Глава Ради з прав людини при президентові Росії Михайло Федотов охарактеризував скандальне відео глави Чеченської Республіки Рамзана Кадирова як частину піар-кампанії і закликав не сприймати їх буквально.

Про це повідомляє РБК.

Федотов заявив, що викладене в Instagram глави Чечні Рамзана Кадирова відео не повинне сприйматися як загроза вбивства. «Рада (з прав людини - ред.) закликатиме всіх учасників політичної конкуренції до дотримання правил хорошого тону. Необхідно створювати політичну культуру цивілізованої держави, на жаль, з цим є великі проблеми», - сказав глава РПЛ.

Проте він не заперечує, що в країні можуть знайтися і «психічно неврівноважені люди, які можуть серйозно подумати, що глава суб'єкта Російської Федерації закликає до вбивства політичного діяча, і сприйняти його слова як керівництво до дії». За словами Федотова, проблеми можуть виникати через те, що не всі люди «розуміють метафоричну мову».

Свою думку глава РПЛ пояснив на прикладі вбивства журналістки Ганни Політковської: «Наприклад, хтось думав, що зробить президентові країни подарунок на день народження, якщо буде убито журналістку Ганну Політковську. Насправді це стало важким ударом по репутації країни і її лідера».

Нагадаємо, 1 лютого в Instagram Кадирова з'явилося відео з лідером Партії народної свободи (ПАРНАС) Михайлом Касьяновим під снайперським прицілом. Воно супроводжувалося підписом: «Касьянов приїхав до Страсбурга за грошима для російської опозиції». Хто не зрозумів, той зрозуміє».

Касьянов і Володимир Кара-Мурза-молодший оцінили пост у блозі Рамзана Кадирова як підбурювання до вбивства. У Кремлі заявили, що не стежать за публікаціями в Instagram лідера Чечні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-