Великий бізнес за три місяці обіцяє план порятунку економіки

Великий бізнес за три місяці обіцяє план порятунку економіки

Укрінформ
Доктрина розвитку економіки «Української бізнес ініціативи», запропонованої представниками великого бізнесу, допоможе попередити соціальні потрясіння в країні.

Про це на прес-конференції сказав народний депутат України VIII скликання Сергій Тарута, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Йде процес. Я для себе ставив завдання об'єднати бізнес у листопаді-грудні. Це процес, і є позитивна динаміка", - розповів Тарута.

Тарута також назвав ключові моменти майбутнього плану розвитку української економіки, закладені в «Українську бізнес ініціативу».

"Податкова реформа це тільки частина необхідної програми реформ. Ми повинні підготувати доктрину розвитку України, яка буде відображати частково і фіскальну політику. Вона є дуже важливою для залучення інвесторів. Якщо ми створюватимемо дуже неефективну і важко адміністровану податкову систему, це відлякуватиме інвесторів", - відзначив депутат.

Він підкреслив, що у бізнесменів залишилося дуже мало часу на дії, для того, щоб не сталося ніяких соціальних потрясінь, треба вже зараз дати якусь зрозумілу і чітку перспективу.

"Перспектива - це обговорення цієї доктрини, до якої залучені усі небайдужі бізнесмени, громадські активісти. Це обговорення повинне стати пунктом для консолідації суспільства. Ми визначаємо три місяці для розробки основного технічного завдання - базових показників, які ми повинні взяти в основу. Для цього процесу було залучено провідних фахівців", - розповів Тарута.

За його оцінками, для залучення якісних фахівців у рамках розробки доктрини доведеться витратити близько 10-15 млн грн.

"Також треба розпочати реалізовувати частину соціальних програм, записаних у цій декларації. Безумовно, кошти, які повинні перераховуватися, будуть легальними і чистими. У цьому братимуть участь і українські бізнесмени, і компанії, і американські бізнесмени, які готові взяти участь. Я думаю, що така сума буде їм під силу", - висловив думку Тарута.

Депутат вважає, що особливу увагу треба буде приділити збереженню і створенню робочих місць.

"Йдеться про те, щоб створити величезну кількість робочих місць. Тільки це зможе реально змінити економічну ситуацію в країні. Нам треба всім боротися з бідністю. Створюючи робочі місця, ми зможемо реально збільшити валовий продукт", - впевнений депутат.

За його словами, наразі у рамках міжфракційного об'єднання «Всеукраїнський діалог» розпочалася співпраця з тими, хто стояв біля витоків розробки ініціативи з податкової реформи, зокрема, з головою комітету Верховної Ради України з питань податкової і митної політики Ніною Южаніною.

"Ми домовилися про те, що протягом трьох місяців відпрацюємо правильний варіант і ініціюватимемо подальший діалог з парламентом і урядом. Ми за відкритий діалог", - додав Тарута.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-