Місія Ради Європи зустрілася в Криму з українськими активістами

Місія Ради Європи зустрілася в Криму з українськими активістами

Укрінформ
Представники місії Ради Європи, яка зараз перебуває в Криму, зустрілися з українськими активістами та представниками Меджлісу.

Про це з один з засновників Українського культурного центру в Криму Леонід Кузьмін написав на своїй сторінці в Фейсбук.

«Сьогодні відбулася зустріч представників Українського культурного центру зі спеціальним представником генерального секретаря Ради Європи з прав людини у Криму Жераром Штудманом і представниками моніторингової групи. Під час зустрічі постарався донести до представників Ради Європи витіснення української мови зі шкіл півострова, збереження української культури в Криму, закриття дитячої театральної студії «Світанок» у Сімферополі, відсутність україномовних друкованих видань», – повідомив Кузьмін.

«Також розповів про конкретні порушення прав кримських українців та проблеми мирних зібрань в Криму», – додав він.

30 січня місія Ради Європи також провела зустріч з представниками Меджлісу кримських татар у Сімферополі. Голова ЦВК Курултаю кримських татар Заїр Смедляєв, який брав участь у зустрічі, зазначив, що і в Меджлісі, і глава місії хотіли б, щоб візит міжнародних представників до Крим був не єдиним, тому вирішили утриматися від докладних коментарів і оцінок.

Напередодні іноземна делегація зустрічалася з російським прокурором Криму, повідомлялося про візит глави місії в СІЗО Сімферополя до заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза.

Як раніше повідомлялося, делегація Ради Європи з чотирьох осіб на чолі зі швейцарським дипломатом, послом Жераром Штудманом прибула в Крим 25 січня. Генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд заявив, що він вирішив направити делегацію в Крим для оцінки стану з правами людини на півострові.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-