Матіос: Кримінальний розшук знищений, зараз дознищують прокуратуру

Матіос: Кримінальний розшук знищений, зараз дознищують прокуратуру

Укрінформ
Якщо до кінця січня у Верховній Раді будуть блокувати внесення змін до закону про Державне бюро розслідувань, головний військовий прокурор Анатолій Матіос зареєструє досудове кримінальне провадження на депутатів. 

Про це Матіос заявив в інтерв'ю інтернет-виданню "МИР".

"Кримінальний розшук знищений, зараз дознищують прокуратуру. ... Якщо до кінця січня законодавці будуть блокувати внесення змін до закону про Державне бюро розслідувань, я готовий зареєструвати відповідне провадження, в якому буде зазначено, що, не приймаючи рішення про внесення необхідних змін до даного закону, депутати свідомо зазіхають на основи національної безпеки держави, умисно знищуючи єдину правоохоронно-слідчу систему України", - заявив Матіос.

"Для реєстрації провадження потрібно лише моє глибоке переконання про наявні ознаки злочину. А от докази здобуваються в процесі розслідування. Підстав для реєстрації, повірте мені, буде достатньо", - додав він.

Матіос зауважив, що "бажання щось зробити без розуміння, як саме, призведе до повного хаосу в слідчій роботі правоохоронних структур".

"Юридичні тонкощі суспільству абсолютно байдужі. Але коли дійде до питання, хто ж далі буде розслідувати справи по Майдану, виникнуть питання. Тому що чим більше часу розслідується будь-яка справа, тим менше шансів отримати належні докази. Ми вже провели спільну нараду з секретарем РНБОУ, міністром юстиції, представниками усіх зацікавлених відомств, парламентських комітетів, на якій обговорювалася необхідність внесення змін у прийнятий закон", - цитує військового прокурора Українська правда.

При цьому Матіос зазначив, що президент йде на внесення невідкладних змін до закону про ДБР.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-