Президент звільнив 86 суддів за порушення присяги

Президент звільнив 86 суддів за порушення присяги

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко звільнив за порушення присяги 86 суддів, в тому числі трьох суддів за неправові рішення проти активістів Революції Гідності.

Про це повідомляється на сайті Глави держави

"Указом №27/2016 від 30 січня Глава держави звільнив трьох суддів за неправові рішення стосовно активістів Революції Гідності. Вища рада юстиції ухвалила рішення, що суддя Червонозаводського районного суду міста Харкова Денис Чудовський, суддя Оболонського районного суду Києва Юлія Швачач та суддя Шевченківського районного суду міста Києва Дмитро Кравець під час Майдану порушили присягу, і рекомендувала їх звільнити. Зокрема, ВРЮ визнала, що Денис Чудовський не забезпечив дотримання принципів незалежності суддів та не забезпечив повного і всебічного дослідження всіх обставин у справах, постановивши необрунтовані рішення, а Дмитро Кравець не сумлінно виконував свої обов'язки та порушив норми законодавства", - йдеться в повідомленні.

Указом №28/2016 від 30 січня Президент також звільнив за порушення присяги 83 суддів низки судів у анексованому Росією Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-