КСУ визначився з датою розгляду судової реформи

КСУ визначився з датою розгляду судової реформи

Укрінформ
Конституційний суд завтра розпочне розгляд справи за зверненням ВР про надання висновку про відповідність доопрацьованого законопроекту про внесення змін до Основного Закону в частині правосуддя вимогам статей 157 і 158 Конституції України.

Про це повідомляє прес-служба суду.

Початок розгляду справи призначений на 30 січня об 11.00. Слухання відбуватиметься у письмовій формі.

Нагадаємо, 22 січня КСУ визнав законопроект "Про внесення змін до Конституції України (щодо правосуддя)" таким, що відповідає Основному закону країни (вимогам статей 157 і 158 Основного закону).

Серед іншого, законопроект містить норми про ліквідацію суддівської недоторканності, автоматичної відставки судді у випадку непроходження переатестації. Також значно збільшується прозорість у підборі суддівських кадрів і значно підвищується відповідальність суддів за винесення неправосудних рішень.

26 січня Президент Петро Порошенко вніс доопрацьований варіант законопроекту, який залишає за парламентом право висловлювати недовіру генеральному прокурору і відправляти його у відставку. У попередній версії документа вже "схваленій КС" парламент цього права позбавлявся.

28 січня Верховна Рада включила до порядку денного сесії і направила до Конституційного суду України законопроект про внесення змін до Основного закону в частині правосуддя (№3524).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-