Рада дала згоду на арешт Клюєва

Рада дала згоду на арешт Клюєва

Фото
Укрінформ
Народні депутати дали згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт свого колеги Сергія Клюєва.

"За" притягнення до відповідальності проголосували з третьої спроби - 231 народний обранець, затримання - 228,  арешт - 228 нардепів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Фото: Анастасія Сироткіна/Укрінформ

Як зазначив під час виступу з трибуни ВР в.о. Генерального прокурора Юрій Севрук, 3 грудня минулого року Генпрокурор вніс до парламенту подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата С.Клюєва.

За його словами, приводом для цього стали результати досудового розслідування кримінального провадження, розпочатого ще 6 березня 2014 року, "за рядом тяжких та особливо тяжких злочинів".

"У ході розслідування встановлено, що Янукович, Клюєв та інші особи розробили план дій, спрямованих на легалізацію майна, здобутого злочинним шляхом Януковичем, та надання останньому неправомірної вигоди", - зазначив Севрук.

Зокрема, він розповів, що з метою унеможливлення повернення в державну власність будівель та споруд комплексу відпочинку "Пуща-Водиця", урочища Межигір'я, а також земельних ділянок, на яких вони розташовані, Клюєв, "використовуючи належні йому кошти в сумі 146 млн гривень, діючи спільно з рядом осіб, купив 100 % акцій ТОВ "Тантеліт" з метою виведення із засновників цього товариства Литовченка, який брав безпосередню участь у незаконному заволодінні Януковичем зазначеним майном".

При цьому в.о. Генпрокурора додав, що Клюєв та інші особи використали кошти на утримання вказаного майна Януковича, "тобто дали йому неправомірну вигоду в особливо великих розмірах, а саме 146 млн гривень".

"У матеріалах кримінального провадження достатньо доказів для підозрювання Клюєва Сергія Петровича у вчиненні правочину з майном в особливо великих розмірах, одержаних унаслідок суспільно небезпечного діяння, що передувало легалізації і відмиванню доходів, а також вчинення дій, спрямованих на приховування та маскуванння незаконного походження такого майна, прав на таке майно", - зауважив Севрюк.

Він також зазначив, що кримінальне провадження по Клюєву розслідується за статтями 209 та 369 ККУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-