США можуть розпочати кампанію проти ІДІЛ у Лівії - FT

США можуть розпочати кампанію проти ІДІЛ у Лівії - FT

Укрінформ
Адміністрація США розглядає можливість проведення нової військової кампанії в Лівії проти терористичного угруповання "Ісламська держава".

Про це зазначає у четвер американське видання Financial Times із посиланням на Міністерство оборони США. 

"Речник Пентагону Пітер Кук заявив, що США розглядає військові варіанти по відношенню до Лівії в разі, якщо "Ісламська держава" стане більш небезпечною, ніж сьогодні", - зазначає газета.

З офіційних джерел відомо, що потенційні варіанти включатимуть узгоджені повітряні удари по об'єктах ІД та обмежені наземні операції Сил спеціальних операцій.

Про плани потенційних військових дій у Лівії заговорили через чотири роки після громадянської війни та подальшої західної кампанії щодо повалення Муаммара Каддафі, пише видання. З того часу "хаос і нестабільність у країні створили простір для процвітання ІДІЛ та інших мілітаризованих угруповань".

Упродовж останніх тижнів у західних столицях зросло занепокоєння щодо Лівії після того, як ІД взяла під контроль довгу смугу берегової лінії навколо міста Сирт, використовуючи важку зброю для нападів на кілька об'єктів нафтової промисловості. У США вважають, що наплив бойовиків ІДІЛ у Лівії частково став результатом жорсткого контролю потоку бойовиків в Сирію з Туреччини, йдеться в публікації.

Водночас, серед західних чиновників також мають місце занепокоєння, що нова зовнішня військова кампанія проти ІД може ускладнити політичний процес, спрямований на формування нового уряду національної єдності в Лівії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-