КВУ: У Києві замість райрад потрібно створювати органи самоорганізації населення

КВУ: У Києві замість райрад потрібно створювати органи самоорганізації населення

Укрінформ
Відновлення роботи районних рад Києва не поліпшить систему управління містом, а лише збільшить видатки бюджету столиці.

Комітет виборців України пропонує створювати в Києві органи самоорганізації населення замість райрад.

Про це заявив глава Комітету виборців України Олексій Кошель, повідомляє "112.ua ".

На його думку, відновлення роботи районних рад Києва не поліпшить систему управління містом, а лише збільшить витрати бюджету столиці.

«Від того, що в Києві з'явиться близько 500 депутатів райрад, навряд чи покращає механізм управління містом. І до того ж, не забуваємо, що це призведе до серйозних витрат з міського бюджету, починаючи з логістичних питань і закінчуючи тим, що депутати отримують бюджетні кошти на свою роботу з виборцями», - зазначив глава КВУ, коментуючи майбутні вибори в райради Києва.

Кошель заявляє, що місто потребує ефективної системи місцевого самоврядування, допомогти створити яку можуть органи самоорганізації населення.

«Було б доцільніше подібні витрати бюджету направляти не на підтримку роботи нової армії депутатів районних рад, а на розвиток органів самоорганізації населення - надання їм реальних повноважень і створення ефективної законодавчої бази для їх діяльності», - наголосив Кошель.

Як повідомляв Укрінформ, вибори в районні ради Києва, згідно з постановою ЦВК, були заплановані на 27 березня, виборча кампанія повинна була стартувати 6 лютого.

Нагадаємо, перед місцевими виборами восени 2010 року Верховна Рада ухвалила закон, який дозволяв ліквідовувати райради в містах, після чого депутати Київради проголосували за відміну райрад. Рішення про вибори в районні ради столиці Київрада прийняла у липні 2015 року. Згідно з цим документом, управління районами в місті Києві здійснюється районними радами. При цьому міськрада створила 10 районних рад (за кількістю районів міста) і затвердила кількість депутатів в них: у Голосіївському, Подільському і Шевченківському - по 40, в інших - по 50. Водночас, визначено і компетенцію райрад.

27 січня Окружний адміністративний суд Києва своєю постановою заборонив Центральній виборчій комісії здійснювати будь-які дії щодо виборів районних рад у Києві.

У свою чергу заступник голови ЦВК Андрій Магера зазначив, що даний адміністративний позов на постанову ЦВК від 25 грудня 2015 про вибори в райради Києва був поданий громадською організацією «Наждак». Водночас він повідомив, що подасть апеляцію до Київського апеляційного адміністративного суду на це рішення Окружного адмінсуду Києва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-