Пошту Гройсмана атакували російські хакери

Пошту Гройсмана атакували російські хакери

Укрінформ
Хакери розсилали листи від імені голови Верховної Ради Володимира Гройсмана.

Про це написав у Фейсбук прес-секретар спікера ВР Дмитро Столярчук.

"Сьогодні на низку адрес надійшов електронний лист ніби-то з поштової скриньки Голови Верховної Ради. У темі вказано "Нова Конституція України", а прикріплено посилання на відеозвернення одіозного екс-народного депутата-регіонала Олійника, який, як відомо, переховується після Революції Гідності. В зверненні говориться про необхідність приймати нову Конституцію на референдумі", - розповів прес-секретар.

Столярчук підкреслює, що Володимир Гройсман до цих листів не має жодного відношення.

«Хакери (вже встановлено, що лист розсилався з російського поштового серверу) поступили хитро. Скринька спікера не зламана і з його поштової скриньки ці листи не розсилались. Хакери лише підмінили адрес відправника і знайшли спосіб обійти антиспамовий захист, який переважно блокує такі листи", - додав чиновник.

Як пише Столярчук, мета цієї хакерської атаки є перешкодити прийняттю змін до Конституції в частині децентралізації і дискредитувати Голову ВРУ.

«Нашим не-друзям (очевидно російським) у нас одна відповідь – децентралізацію не спинити. Навіть гібридними хакерськими атаками", - написав він у Фейсбук.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-