Бойовики блокують звільнення полонених, але визнали борг перед Україною – Оліфер

Бойовики блокують звільнення полонених, але визнали борг перед Україною – Оліфер

Укрінформ
Представники окупованих районів Донбасу продовжують блокувати процес звільнення полонених.

Про це за результатами сьогоднішнього засідання Тристоронньої контактної групи у Мінську повідомила у Фейсбуці Дарка Оліфер, речниця представника України Леоніда Кучми.

"Питання звільнення полонених як і раніше заблоковане з боку представників окремих районів Донецької і Луганської області", - написала вона.

За словами Оліфер, "припинення вогню і відведення важких озброєнь залишається ключовою умовою як повноцінного вирішення гуманітарних, економічних, політичних питань, так і виконання Мінських угод в цілому. Окремо Україна ставить питання відновлення контролю за українсько-російським кордоном".

Підгрупа з соціально-економічних питань продовжує роботу з відновлення інфраструктури Донбасу. Серед питань порядку денного - стабільне забезпечення вугіллям українських ТЕС. Продовжується робота з відновлення ліній електропередач. Слід зазначити, що перед кожними відновними роботами проводиться розмінування ділянок, де проходять ЛЕП.

"Механізм розрахунків за воду перед Україною, яку споживають в окремих районах Луганської області, узгоджений з урахуванням гарантій з боку Росії цих платежів. Фактично, вперше на непідконтрольній Україні частині Донбасу визнали проблему наявності боргів перед українським бюджетом і необхідність їх погашення", - повідомила Оліфер.

Крім того, за її словами, узгоджені питання необхідності розмінування для відновлення газопроводу на підконтрольній Україні частині Луганської області в селах Кримське і Трехизбенка.

Учасники зустрічі також домовилися, що до середини лютого буде відкритий автомобільний пункт пропуску в Луганській області (Лисичанськ - Гірське - Золоте - Первомайськ - Стаханов).

Дата наступної зустрічі тристоронньої контактної групи залежатиме від результатів зустрічі міністрів закордонних справ країн Нормандської четвірки, яка запланована на першу декаду лютого.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-