Бойовики вкотре обіцяють пустити Червоний Хрест на Донбас – Геращенко

Бойовики вкотре обіцяють пустити Червоний Хрест на Донбас – Геращенко

Укрінформ
Представники бойовиків вчергове пообіцяли допустити місію Міжнародного комітету Червоного Хреста до питань ексгумації та ідентифікації загиблих на Донбасі.

Про це у Фейсбуці повідомила уповноважений Президента України з мирного врегулювання ситуації у Донецькій та Луганській областях Ірина Геращенко.

"Через мою роботу, як члена української делегації ПАРЄ в січневій сесії, сьогодні я брала участь в дискусії Мінської гуманітарної підгрупи по скайпу. Ключова тема: Робота КПВВ (контрольних пунктів в’їзду – виїзду)", - написала вона.

"Говорили про пошук зниклих безвісти. Представники бойовиків вчергове пообіцяли допустити місію МКЧХ до питань ексгумації та ідентифікації загиблих. Хотілося б, щоб хоч одна обіцянка реалізувалася", – зазначила депутат.

Геращенко також повідомила, що голова агенції з відновлення Донбасу Вадим Черниш поінформував ОБСЄ про зусилля України у вдосконаленні роботи КПВВ: "Актуальним залишається питання відкриття автомобільного переїзду в Луганській області, але воно тісно пов’язане з безпековим питанням". Крім того, на порядку денному – питання розмінування. Від цього залежить і відкриття автомобільного КПВВ.

"Питання заручників – найболючіше. ОРДО запропонували звільнення в форматі 6 на 3. При цьому на моє питання, чому в тюрмі мають залишатися три його друга – побратима, з якими вони вже рік у тюрмі, і як це пояснювати мамам і дружинам , чому в їх списку немає нашого героя – кіборга , відповіді немає. Ми стоїмо на позиції – звільнення 25 героїв (цивільні і військові ), які мають проблеми зі здоров’ям і чиє місцезнаходження нам відомо, з запропонованого нами ще 6 січня списку і пропонуємо навколо цього шукати компроміс", – повідомила Геращенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-