Павленко заявив про успішний старт ЗВТ з Євросоюзом

Павленко заявив про успішний старт ЗВТ з Євросоюзом

Укрінформ
З 1 січня цього року прослідковується тенденція до інтенсифікації торговельних відносин між Україною та ЄС, яку спричинили санкції зі сторони Росії.

Про це йдеться у повідомленні Урядового порталу.

"Лише за тиждень нового року українським експортерам було видано майже тисячу сертифікатів, які дають право на експорт товарів до країн ЄС, що свідчить про рівень якості українських товарів та  про успішний старт зони вільної торгівлі з країнами ЄС", - цитує прес-служба міністра аграрної політики та продовольства України Олексія Павленка.

Він зазначив, що додатковий імпульс для переорієнтації ділової активності українських агровиробників на інших, більш надійних і перспективних суб'єктів, зокрема країни Євросоюзу, надали антиукраїнські санкції зі сторони Росії.

Крім того, частка країн ЄС за підсумками 11 місяців 2015 року в загальній структурі українського зовнішньоторговельного обігу сільськогосподарської продукції склала 31,2%. Також торгівельна переорієнтація на країни ЄС простимулювала українських виробників покращити якість своєї продукції на експорт, нагоосив міністр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-