Наливайко: 2016-й має стати роком запуску вітчизняного суспільного мовлення

Наливайко: 2016-й має стати роком запуску вітчизняного суспільного мовлення

Укрінформ
Найбільшою реформою у медійній сфері за часів незалежної України  голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко назвав створення Суспільного телебачення і радіомовлення. 

Про це повідомляє прес-служба Держкомтелерадіо України.

«Отже 2016 рік має стати роком запуску вітчизняного суспільного мовлення. При цьому більшість функцій Держкомтелерадіо, в тому числі і відповідальність, перейдуть до наглядової ради і правління. Пріоритетним для них стане нове завдання – виготовлення сучасного, якісного, проукраїнського контенту, який відповідатиме високим стандартам суспільного мовника», - наголосив Наливайко на розширеному засіданні колегії Держкомтелерадіо 26 січня.

Комітет у 2016 році продовжуватиме виконувати функції головного розпорядника бюджетних коштів, здійснюватиме відповідно до законодавства повноваження з управління державним майном, що не увійде до статутного капіталу НСТУ у процесі корпоратизації. До повноважень Держкомтелерадіо, як єдиного акціонера, буде належати:  участь в управлінні НСТУ; прийняття рішень про випуск акцій НСТУ, їх розміщення; затвердження принципів корпоративного управління компанією, висновків ревізійної комісії, положень про наглядову раду, правління, річного звіту про фінансово-господарську діяльність; здійснення контролю за використанням та збереженням переданого НСТУ майна.

Оскільки важливою частиною суспільного мовлення є радіо, Держкомтелерадіо реалізовуватиме в 2016 році розроблений відомством план модернізації та розвитку мереж ефірного радіомовлення в СХ та FM-діапазонах. Планується закупити та встановити 8 передавачів СХ-діапазону та розбудовувати дві мережі УР-2 та УР-3 у FM-діапазоні шляхом отримання частот, закупівлю та встановленню 94 передавачів.

Ще одним із головних завдань Наливайко назвав формування єдиного електронного архіву аудіовізуальних творів філій НТКУ. З метою обліку, збереження та приведення до реальних ринкових показників вартості об’єктів інтелектуальної власності – архівного фонду аудіовізуальних творів, а не тільки матеріальних носіїв, на яких вони зберігаються, Держкомтелерадіо проведе в 2016 році експертну оцінку вартості даних фондів. Кінцевою метою проекту є створення і функціонування електронної бази під умовною назвою «Інтелектуальний архів». 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-