У Кремлі вважають

У Кремлі вважають "офіційними" звинувачення проти Путіна, але фактів не хочуть

Укрінформ
У Кремлі називають "чистою вигадкою і наклепом" звинувачення на адресу президента Росії Володимира Путіна в корупції.

"Зміст цього матеріалу BBC - це чиста вигадка і наклеп, які не мають під собою ніяких підстав", - заявив журналістам прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков, якого цитує ТАСС.

"В цілому ми звикли до журналістських "качок", які пов'язані або з некомпетентністю і гонитвою за "жовтизною", або ж є зрежисованими кампаніями", - зазначив він. За його словами, "в даному випадку, звичайно, ми мимоволі звертаємо увагу на те, що поява подібних матеріалів за часом збіглася з квазі-судовими вправами в деяких країнах, публікаціями в дуже поважних виданнях аналогічного змісту".

За словами Пєскова, "у випадку з фільмом ВВС все б виглядало як черговий приклад такої безвідповідальної журналістики класичної, якщо б не офіційний коментар, який є в цьому фільмі".

"Озвучування подібних звинувачень з боку такого відомства, як Мінфін США, без підкріплення конкретними доказами кидає тінь на це саме відомство... Ми не будемо вимагати доказів від Міністерства фінансів США. Якщо вони залишать подібну офіційну заяву без доказів, то це знову ж таки кидає тінь на репутацію цього відомства", - повідомив він.

Нагадаємо, телеканал BBC One показав документальний фільм Річарда Білтона "Таємні багатства Путіна", в якому Путін звинувачується в тому, що використовував свою владу, щоб накопичити таємні статки. За оцінкою автора фільму, Володимир Путін - найбагатша людина в Європі і одним із найбагатших людей у світі. Його статки оцінюються в 40 мільярдів доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-