Адвокат Топаза і Терези заявив, що його авто підірвали

Адвокат Топаза і Терези заявив, що його авто підірвали

Укрінформ
Вночі було підірвано автомобіль відомого харківського адвоката Олександра Шадріна, який захищає в суді проросійських активістів Гната Кромського, відомого як "Топаз" і Ларису Чубарову - "Терезу".

Про вибух сам Шадрін написав у Facebook і виклав відео.

"Підірвано автомобіль адвоката Шадріна Олександра Сергійовича. Сподіваюся, випадок внесуть до ЄРДР...", - написав Шадрін.

З відео, не дивлячись на поганий запис коментаря постраждалого, який оглядає фрагменти машини, стає ясно, що вибух стався близько п'ятої ранку, і адвокат пов'язує подію зі своєю професійною діяльністю.

Щодо його підзахисних, то, як повідомляв раніше Укрінформ, справи, пов'язані з "Топазом" і "Терезою", розглядає Київський райсуд Харкова.

Кромського-"Топаза" було затримано 28 березня 2014 року в рамках кримінального провадження за фактом штурму Харківської ОДА. Його обвинувачують по статтях "Масові безлади", "Незаконне заволодіння транспортним засобом", "Посягання на територіальну цілісність і недоторканість України". Кромський з позивним "Топаз" у лютому був охоронцем Антимайдану у Маріїнськом парку у Києві. У мережі розміщено його звернення до Путіна з проханням ввести війська в Україну "для захисту громадян".

7 квітня 2015 року співробітники СБУ затримали 45-річну громадянку РФ Ларису Чубарову  з позивним "Тереза", що проживала у Харкові. При обшуку у неї знайшли вибуховий пристрій, військове спорядження і антиукраїнську символіку. 25 листопада у Київському райсуді Харкова було оголошено обвинувальний акт проти "Терези". 15 грудня суд було перенесено за заявою Чубарової про неточності в російському перекладі обвинувального акту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-