Прем'єр Греції за скасування віз для українців вже цього року

Прем'єр Греції за скасування віз для українців вже цього року

Укрінформ
Прем'єр-міністр Греції Алексіс Ципрас підтримує надання українцям можливості подорожувати Європою без віз вже у 2016 році.

Про це він заявив під час зустрічі з Президентом України Петром Порошенком у Давосі, повідомляє прес-служба Глави держави.

"Прем'єр-міністр Ципрас наголосив на важливості надання українцям можливості подорожувати Європою без віз уже в 2016 році", - йдеться у повідомленні.

Порошенко і Ципрас відзначили значний потенціал поглиблення двосторонніх економічних відносин. Це, насамперед, стосується енергетики, суднобудування, транспорту та інфраструктури, а також обміну технологіями.

Сторони висловилися за активізацію роботи існуючих двосторонніх механізмів, передусім Українсько-грецької міжурядової робочої групи з питань економічного, промислового та науково-технічного співробітництва для підвищення ефективності співпраці у межах зони вільної торгівлі між Україною та ЄС.

Порошенко також подякував грецькій стороні за підтримку суверенітету та територіальної цілісності України. У цьому контексті співрозмовники відзначили важливість санкцій для стимулювання Росії виконувати Мінські домовленості.

Окремо Глава Української держави висловив вдячність Ципрасу за забезпечення медичної реабілітації українських військовослужбовців у Греції.

Під час зустрічі прем’єр Греції також прийняв запрошення відвідати Київ у 2016 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-