Представники Держдепу США відвідають Україну наступного тижня

Представники Держдепу США відвідають Україну наступного тижня

Укрінформ
Із 25 до 29 січня триватиме візит до України чільних представників Державного департаменту Сполучених Штатів Америки й Агентства США з міжнародного розвитку, що займаються наданням допомоги.

Про це інформує прес-служба Посольства США в Україні.

«25-29 січня 2016 року Україну відвідають помічник адміністратора Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) у справах Європи та Євразії Томас Меліа і координатор Державного департаменту США у справах допомоги Європі та Євразії Аліна Романовські», - зазначається в повідомленні.

Під час візиту вони планують зустрітися з українськими посадовцями, лідерами громадянського суспільства і керівниками приватних компаній, аби обговорити, як допомога США сприяє Україні долати економічні й гуманітарні проблеми, а також оцінити потреби у подальшій допомозі.

Зазначається, що це буде перший візит в Україну Томаса Меліа на новій посаді, а в ході візиту він і пані Романовські відвідають Харків, Слов'янськ і Краматорськ на сході України і зустрінуться з місцевими лідерами та обговорять програми допомоги для мешканців східної України.

«У Києві вони проведуть зустрічі з урядовцями, депутатами Верховної Ради і лідерами громадянського суспільства, аби визначити, як допомогти Україні зміцнювати свою демократію, продовжувати боротьбу з корупцією, вдосконалювати урядування, розвивати громадянське суспільство, посилювати економічну та енергетичну безпеку, а також забезпечувати гуманітарною допомогою потерпілих від конфлікту в східних регіонах», - пояснили в посольстві США.

Крім того, Романовські також планує відвідати Чорнобильську АЕС, щоб ознайомитися з ходом робіт з приведення об'єкту до екологічно безпечного і надійного стану.

Водночас у посольстві нагадали, що у 2015 фінансовому році Сполучені Штати виділили у бюджеті приблизно 334 200 000 доларів  допомоги Україні, спрямованої на економічний розвиток, на забезпечення миру та безпеки, охорони здоров'я, розвитку демократії, захисту прав людини, на реформу врядування, освіти і соціальних послуг. У 2016 фінансовому році заплановано приблизно 513 502 000 доларів американської допомоги для України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-