У чому ФСБ обвинувачує Джемілева - адвокат назвав статті

У чому ФСБ обвинувачує Джемілева - адвокат назвав статті

Укрінформ
Окупаційна влада Криму в особі ФСБ обвинувачує лідера кримських татар Мустафу Джемілєва у незаконному перетині кордону півострова 3 травня 2014 року, а також у зберіганні вогнепальної зброї і набоїв.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав кримський адвокат Джеміль Темішев.

«11.08.2014 р. відділом дізнання і адміністративної практики ПУ ФСБ Росії по Республіці Крим порушена кримінальна справа відносно громадянина України Джемілєва Мустафи, 13.11.1943 року народження, за ознаками складу злочину, передбаченого ч. 2 ст. 322 КК РФ», - написав Темішев.

За його словами, ФСБ обвинувачує Джемілєва в тому, що «свідомо знаючи, що йому заборонено строком на п'ять років в'їзд до Російської Федерації», прибув на контрольно-перепускний пункт «Армянськ» в м. Армянську «з метою незаконного в'їзду до Російської Федерації».

Крім того, розповів адвокат, Джемілєву ставлять у провину зберігання в своєму будинку вогнепальної зброї і 10-ти боєприпасів у вигляді набоїв до нарізної вогнепальної зброї.

«У період з 02.04.2013 року по 20.05.2013 роки, маючи у власності на підставі дозволу від 20.02.1999 року № 920, виданого ГУ МВС України в АР Крим, карабін ОП-СКС калібру 7.62 мм, заводський номер № ЕК 935, 1950 року випуску, зберігав дану вогнепальну зброю в металевому сейфі, встановленому в кімнаті на третьому поверсі свого будинку», - цитує адвокат документ окупантів.

Крім того, за твердженням ФСБ, Джемілєв причетний до того, що його син Хайсер Джемілєв, «діючи з хуліганських спонуканть, 27.05.2013 року, використовуючи вказану зброю, скоїв умисне вбивство Едемова Ф.Ш.».

У документі ФСБ наводиться ряд статей, за якими будується обвинувачення лідерові кримських татар, - ст. 224 КК РФ,  ч. 2 ст. 322 КК РФ, ч. 1 ст. 222 КК РФ.

Крім того, в повідомленні згадується, що 30 липня 2015 р. Мустафа Джемілєв був оголошений у федеральний розшук, а 18 грудня 2015 р. - оголошений в міжнародний розшук.

Раніше Укрінформ повідомляв, що окупанти оголосили в міжнародний розшук лідера кримських татар Мустафу Джемілєва. Оголошеного раніше окупаційною владою Криму в міжнародний розшук голову Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова Інтерпол відмовився вважати таким.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-