Поки на Донбасі стріляють, політичний процес не має сенсу - Безсмертний

Поки на Донбасі стріляють, політичний процес не має сенсу - Безсмертний

Укрінформ
Поки в рамках "мінського процесу" не будуть вирішені усі безпекові питання, політичний процес щодо врегулювання ситуації на Донбасі неможливий.

Про це представник України в політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі Роман Безсмертний заявив в ефірі "5 каналу" напередодні, 21 січня.

"Усі розуміють, що поки не вирішаться безпекові питання, говорити про якийсь політичний процес не доводиться. Якщо навіть взяти цей політичний процес - внесення змін до Конституції , - воно все втрачає сенс, якщо не розв'язані безпекові питання, якщо не припинили стріляти, якщо не відведена зброя, якщо ОБСЄ не виконує всіх тих функцій, які на неї покладалися", - наголосив Безсмертний.

Нагадаємо, проект змін до Конституції в частині децентралізації влади, яким також планується врегулювати питання статусу Донбасу, заплановано розглянути в парламенті у другому читанні наступного тижня. Перший заступник голови фракції БПП Ігор Кононенко заявив, що «з точки зору процедури у нас останній тиждень сесії, і питання має стояти в порядку денному».

Водночас 51 депутат, в тому числі з БПП, направили подання до КС щодо роз'яснення поняття "наступна чергова сесія". За словами Кононенка, таке тлумачення необхідно отримати, аби не повторилася ситуація, коли у 2004 році були внесені зміни до Конституції, а у 2010-му суд через порушення процедури їх скасував.

21 січня Кононенко заявив, що проект закону про внесення змін до Конституції в частині децентралізації розглядати в сесійній залі в другому читанні потрібно лише після надходження висновку Конституційного Суду щодо тлумачення поняття "наступна чергова сесія".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-