Червоний Хрест витратить на допомогу Україні $64 мільйони

Червоний Хрест витратить на допомогу Україні $64 мільйони

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко під час зустрічі у Давосі закликав главу Міжнародного Комітету Червоного Хреста Петера Маурера активізувати зусилля для звільнення українських заручників.

Про це інформує прес-служба Президента.

"Глава держави високо оцінив ініціативу МКЧХ зі створення Координаційного механізму з питань пошуку осіб, які зникли безвісти у зв'язку із конфліктом на Донбасі, та допомогу, яку надає місія МКЧХ в Україні внутрішньо переміщеним особам із окупованого Криму, Севастополя та окремих районів Донецької та Луганської областей", - йдеться у повідомленні.

Порошенко закликав Маурера активізувати зусилля МКЧХ для звільнення усіх українських заручників – як тих, що перебувають на окупованих територіях, так і тих, яких утримують у Росії, зокрема, Олега Сенцова та Надію Савченко.

Президент України також відзначив важливість позиції МКЧХ у питанні порушення прав людини у Криму щодо кримських татар.

Маурер наголосив, що Міжнародний Комітет Червоного Хреста залишатиметься надійним партнером у подоланні тих викликів, які постали перед Україною. Він повідомив про наміри залучити на гуманітарну діяльність місії МКЧХ у 2016 році понад $64 млн на додаток до майже $100 млн, які були витрачені на реалізацію проектів допомоги в Україні протягом 2014-2015 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-