На саміті НАТО Порошенко представить нову програму реформування армії

На саміті НАТО Порошенко представить нову програму реформування армії

Укрінформ
В Україні завершується підготовка стратегічного оборонного огляду, що стане основою для нової програми реформування Збройних сил.

Про це заявив журналістам начальник Генерального штабу Збройних сил України – головнокомандувач ЗСУ генерал армії України Віктор Муженко у Брюсселі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Нині працює ряд консультативних груп, де спільно з радниками з НАТО триває процес напрацювання стратегічного оборонного бюлетеня. Цю роботу планується завершити до кінця лютого, що стане основою для напрацювання державної програми реформування Збройних сил України. Програма планується для презентації Президентом України на Варшавському саміті НАТО у липні 2016 року", - заявив начальник Генштабу ЗСУ.

За його словами, головні напрямки і пріоритети реформування української армії отримали підтримку в НАТО.

"Щодо реформування Генерального штабу, передбачаються чотири пріоритети: оборонне і оперативне планування застосування Збройних сил, нарощування бойових і оперативних спроможностей, логістичне забезпечення, включаючи медичне. Також безумовним пріоритетом є створення сил спеціальних операцій", - розповів Муженко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-