Європарламент підтримав реформи і європейську перспективу України

Європарламент підтримав реформи і європейську перспективу України

Укрінформ
Європарламент підтримав процес реформ та перспективу членства України в ЄС.

Про це йдеться в ухваленій у четвер резолюції Європарламенту щодо угод про асоціації, включаючи поглиблені і всеохоплюючі зони вільної торгівлі, з Україною, Грузією і Молдовою, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Консолідований документ підготували п’ять політичних груп законодавчого органу ЄС, які представляють ліберально-демократичну більшість.

"Європарламент вітає процес конституційної реформи у сферах децентралізації та судочинства. Наголошує на необхідності подальшого прогресу в цих та інших сферах, в особливості щодо економіки, де пріоритетами є здійснення кращого регулювання і демонополізація, разом із проведенням фіскальної реформи, забезпечення прозорості та створення сприятливого інвестиційного клімату", - йдеться у документі.

У резолюції підкреслюється, що найбільшим викликом процесу реформ в Україні є корупція. Відтак, депутати привітали ухвалення антикорупційного законодавства та створення відповідних інституцій (Національне антикорупційне бюро, Національне агентство із запобігання корупції), а також призначення антикорупційного прокурора в Україні.

"Європарламент наголошує, що у відповідності до ст. 49 Угоди про ЄС, європейська держава може подати заявку на членство в ЄС, забезпечивши принципи демократії, повагу до фундаментальних свобод, прав людини і меншин, а також утвердивши верховенство права", - висловив ЄП політичну позицію щодо перспектив України, Грузії та Молдови стати членами Євросоюзу.

Європарламент також виступив за подальшу фінансову підтримку України з боку ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-