Лавров і Керрі в Цюриху говоритимуть про Україну

Лавров і Керрі в Цюриху говоритимуть про Україну

Укрінформ
Міністр закордонних справ Сергій Лавров і глави Держдепу США Джон Керрі обговорять сирійське врегулювання і ситуацію в Україні.

Про це повідомляє "Ехо Москви".

Зустріч дипломатів пройде в Цюриху.

"Тим для переговорів у США з Росією, звичайно, набагато більше. Крім двосторонніх відносин це ще й ситуація на корейському півострові. Увагу до цього регіону прикута після повідомлень Пхеньяну про випробування водневої бомби. Те, що відбувалося на Донбасі та хід виконання мінських угод днями обговорювали Владислав Сурков і Вікторія Нуланд і цей же аспект розглянуть сьогодні в Цюріху", - йдеться в повідомленні.

Від результату цієї зустрічі залежить терміни і формат переговорів по сирійському врегулюванню, в яких будуть брати участь представники Башара Асада і опозиційні сили. Початок цього діалогу передбачено резолюцією Ради безпеки ООН. Планується, що перші подібні контакти політичних сил арабської республіки відбудуться у Женеві 25 січня.

Очікується, що дипломати також внесуть ясність у питання, хто представлятиме опозицію на майбутніх міжсирійских переговорах, а хто буде вважатися неприйнятним партнером.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-