У Клімкіна прогнозують вал антиукраїнських фейків у Нідерландах

У Клімкіна прогнозують вал антиукраїнських фейків у Нідерландах

Укрінформ
Пік антиукраїнських провокацій в інформаційному просторі припаде на останні два тижні перед консультативним референдумом Нідерландів щодо асоціації України і ЄС, який відбудеться 6 квітня. На цей же період Міністерство закордонних справ планує пік спільних з голландською стороною публічних кампаній на підтримку України.

Про це на брифінгу у вівторок заявив посол з особливих доручень Міністерства закордонних справ України Дмитро Кулеба, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Очевидно, що кількість провокацій в інформаційному просторі зростатиме у міру наближення до дня референдуму. Пікову кількість інформаційних атак і провокацій ми очікуємо  в останні два тижні перед референдумом", - сказав Кулеба.

У цьому контексті він закликав журналістів бути надзвичайно пильними і ретельно перевіряти повідомлення які з'являтимуться в інформаційному просторі. "Це якраз той випадок, коли краще три чи чотири рази все перевірити, перш ніж запустити інформацію в широкий обіг", - застеріг дипломат.

За словами Кулеби, у нас у Нідерландах є сильні опоненти, яких своїми каналами підтримують різні сили,  в тому числі й Російська Федерація, але в нас там є і друзі, які нам допомагають і які вестимуть кампанію на підтримку Угоди про асоціацію.

"Я хочу наголосити, що в Голландії є потужні і урядові, і неурядові структури, які розпочнуть офіційну кампанію на захист Угоди про асоціацію. Уже розроблений план заходів, працюватиме як українська сторона в Голландії, так і голландська. Це дуже важливо: ми там у надскладних умовах, але ми не залишаємося на самоті. Це не буде низка одномоментних акцій чи заходів, буде кампанія, скоординована і розрахована в часі так само, щоб вийти на пік напередодні дня голосування",  - підкреслив дипломат.

Він розповів, що більшість заходів, які проводитимуться в Нідерландах на підтримку України, проходитимуть по неурядовій лінії, бо вони краще сприймаються голландською аудиторією.

"Буде кампанія в соцмережах, будуть бігборди, будуть культурні та інформаційні заходи і міжособистісні  контакти із залученням лідерів думок, селебритіз, зірок", - зазначив посадовець.

Кулеба спрогнозував, що Україна стикатиметься з серйозною інформаційною протидією, "зокрема, будуть задіяні два ключових аргументи проти Угоди про асоціацію, які нам наразі відомі за результатами аналізу голландської аудиторії, - це війна і корупція".

Нагадаємо, РНБО повідомило сьогодні, що поширене в YouTube  відео про, начебто, погрози бійців батальйону "Азов" здійснити теракт на території Нідерландів у разі відмови цієї країни від ратифікації Угоди про асоціацію Україна-ЄС має російське походження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-