Найгуманніший у світі: суд визнав незаконним звільнення екс-заступника Арбузова

Найгуманніший у світі: суд визнав незаконним звільнення екс-заступника Арбузова

Укрінформ
Окружний адміністративний суд Києва визнав незаконним наказ Нацбанку від 22 жовтня 2014 року про звільнення Бориса Приходька з посади заступника голови НБУ в порядку люстрації.

Про це повідомляє FinClub з посиланням на постанову суду від 28 грудня 2015 року.

«Приходько був звільнений у жовтні 2014 року в рамках закону "Про очищення влади". 13 листопада 2015 року він вимагав скасувати наказ НБУ №1827-до про його звільнення, поновити на посаді, виплатити середню зарплату за період з 22 жовтня 2014 року по момент фактичного відновлення на посаді і зобов'язати НБУ проінформувати Міністерство юстиції про відкликання відомостей про застосування до нього заборони, передбаченого ч. 3 ст. 1 закону "Про очищення влади"», - зазначає видання.

Вже 22 грудня він зменшив позовні вимоги до двох - визнати протиправним наказ про його звільнення і зобов'язати НБУ поінформувати Мін'юст про відкликання відомостей про застосування до нього заборони. Саме їх 28 грудня суд і задовольнив.

Тим часом Національний банк вже подав до Київського апеляційного суду скаргу на рішення про визнання звільнення Приходько незаконним.

Нагадаємо: Приходько підозрюють у розкраданні 2 млрд грн з Аграрного фонду.

Фото: zn.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-