Ситуацію в Росії змінить неминуча катастрофа - експерт

Ситуацію в Росії змінить неминуча катастрофа - експерт

Ексклюзив
Укрінформ
Ситуація в Росії зміниться після якоїсь катастрофи, яка є неминучою. Єдиним питанням є те, коли це відбудеться: через 2-3 чи 10 років.

Таку думку в інтерв’ю Укрінформу висловила російський експерт, член правління асоціації “За вільну Росію” в Польщі Анастасія Сергеєва.

“Все більше експертів, активістів, лідерів, журналістів доходить сумного висновку, що навряд чи нам вдасться серйозно змінити розвиток ситуації в Росії доти, поки не станеться якоїсь катастрофи. На жаль, найбільш важке для нас те, що ми не розуміємо часових рамок. Можливо, це займе 2-3 роки, і тоді вже зовсім все буде погано, і тоді вже після цього можна буде відновлювати й розвивати країну, або це затягнеться на 10 років”, - підкреслила Сергеєва.

За її словами, боляче усвідомлювати, що катастрофа неминуча, і треба спробувати “якось зупинити, повернути рух, переконати, що є щось ще, не треба летіти туди, а треба змінити колію”.

Cергеєва зазначила, що їй невідомо, звідки для Росії може наступити катастрофа, оскільки російська пропаганда приховує загрози і проблеми, які сьогодні стоять перед країною.

“Ми не знаємо, що лопне першим, де і що вибухне, яка комунікація буде зруйнована і який конфлікт виникне”, - наголосила експерт.

Вона зауважила, що загрозою для Росії, наприклад, є бойовики, які воювали на Донбасі і після цього повернулися додому в РФ. 

“Відповідно, якщо вони повертаються назад в Росію, ми розуміємо, що їхня поведінка не буде контрольованою, нешкідливою і сервільною, як, наприклад, у нинішніх націоналістів і радикалів ще 3-5 років тому”, - констатувала Сергеєва.

Ще однією проблемою для РФ вона назвала загрозу дезінтеграції Росії в умовах зменшення фінансових надходжень в регіони з Москви. 

“Якщо вони перестануть отримувати гроші, то, відповідно, їхня поведінка сильно зміниться, й інтерес до Москви і дезінтеграція якихось територій буде помітною і буде відбуватися на наших очах”, - констатувала член правління асоціації “За вільну Росію” в Польщі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-