Геращенко: Долю ГРУшників у Мінську не обговорювали

Геращенко: Долю ГРУшників у Мінську не обговорювали

Укрінформ
Жодних рішень про передачу російських ГРУшників під час засідань Тристоронньої контактної групи у Мінську не приймалося.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці написала Уповноважений Президента України з мирного врегулювання ситуації у Донецькій та Луганській областях, народний депутат Ірина Геращенко.

"Можу тільки підтвердити, що жодна операція по звільненню, навіть до якої були залучені волонтери, не відбувалася без найтіснішої координації і участі СБУ. Так само правда, що ніколи в Мінську по прізвищах не обговорювалася подальша, після рішення суду, доля військових злочинців - російських ГРУшників. Це, до речі, сьогодні в інтерв'ю "Комерсанту" підтвердив і новий офіційний представник країни-агресора Гризлов», - сказала вона.

Вона підкреслила: жодних рішень про передачу російських ГРУшників у Мінську не приймалося, і більше того, напочатку представники РФ взагалі відмовлялися від своїх солдатів, стверджуючи, що це "ополченці". "І тільки коли Євген Марчук їх публічно присоромив, що негоже генералам відмовлятися від солдатів, ті опустили очі і замовкли", - додала нардеп.

Як відомо, військовослужбовців ГРУ ГШ ЗС Російської Федерації Єрофеєва й Александрова затримали 16 травня в Луганській області, в районі міста Щастя, під час бою, в якому загинув український військовослужбовець. На допитах вони заявили, що служать в російській армії і виконували службове завдання на території України. Міністерство оборони Росії стверджувало, що обидва затриманих звільнилися з лав збройних сил ще в грудні 2014 року. При цьому на суді обидва росіянина назвали себе безробітними.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-