Глави МЗС Євросоюзу подумають, як допомогти Яценюку з реформами

Глави МЗС Євросоюзу подумають, як допомогти Яценюку з реформами

Укрінформ
Міністри закордонних справ країн-членів ЄС обговорять прогрес реформ в Україні, а також посилення координації процесу європейської інтеграції держави.

Це питання включене до порядку денного засідання Ради ЄС із закордонних справ, яке відбудеться у понеділок у Брюсселі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Рада обговорить питання України, зосереджуючи увагу на процесі реформ в країні», - заявили у Раді ЄС.

Міністри планують висловити свої думки про те, як з боку ЄС краще підтримати реформи, особливо після початку запровадження поглибленої і всеохоплюючої зони вільної торгівлі, як складової Угоди про асоціацію Україна-ЄС.

Окрім цього, міністри закордонних справ країн-членів обговорять ініціативу Данії щодо посилення координації на урядовому рівні в Україні процесу європейських реформ.

«Так, насправді, з ініціативи Данії, яку на даному етапі підтримали ще низка країн-членів, міністри обговорять лист, у якому містяться пропозиції щодо посилення координації складного процесу реформ, які проводить Україна. Адже перетворення стосуються великої кількості міністерств, інших інституцій. Це логічна і слушна ініціатива – покращити координацію на урядовому рівні. Ми це підтримуємо», - заявив напередодні засідання глав МЗС країн ЄС високопоставлений європейський дипломат.

Як повідомлялося, сім країн-членів виступили з ініціативою запропонувати керівництву України запровадити посаду віце-прем’єр-міністра з питань європейської інтеграції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-