Захист підозрюваних у вбивстві Нємцова

Захист підозрюваних у вбивстві Нємцова "натоптує" "український слід"

Укрінформ
Захист підозрюваних у вбивстві Бориса Нємцова стверджує, що загиблий у Грозному фігурант справи Беслан Шаванов незадовго до вбивства політика був затриманий в Україні.

На думку адвоката сім'ї Нємцова, це спроба відвести слідство від пошуку реальних замовників у Чечні.

Про це повідомляє РБК.

«У нас є свідок, який може підтвердити, що незадовго до вбивства Нємцова Беслан Шаванов - що стріляв у нього - за словами Губашева,  (здійснив самопідрив при затриманні в Грозному, - ред.) повернувся з території України, де затримувався співробітниками СБУ. Ми проробляємо цю версію і готові надати нового свідка для допиту слідству», — розповів РБК адвокат Дадаєва Шамсудін Цакаєв.

Захист Дадаєва переконаний, що Шаванова могли завербувати.

Адвокат сім'ї Нємцова Вадим Прохоров у версію про український слід не вірить, а нову версію захисту обвинувачених вважає слабкою. На його думку, свідчення Губашева тільки підтверджують причетність Шаванова і знайомих з ним інших затриманих до злочину. Згадування України — спроба відвести слідство від пошуку реальних організаторів і замовників злочину, про яких можуть знати Мухутдінов і його шеф Руслан Геремеєв з впливового чеченського клану, які переховувалися від слідства, вважає юрист.

«Будь-яку версію треба перевіряти, але навіть якщо стріляв Шаванов і якщо він був до цього з незрозумілою метою в Україні, це не суперечить нашій версії про замовників з Чечні», — наполягає Прохоров.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-