Сьогодні суд над Савченко подивиться відео її затримання

Сьогодні суд над Савченко подивиться відео її затримання

Укрінформ
Суд в Ростовській області сьогодні повернеться до розгляду справи народного депутата України Надія Савченко, яку незаконно утримують у Новочеркаському СІЗО.

В ході сьогоднішнього засідання сторони повинні ознайомитися з відеозаписом затримання підсудної в Луганській області, повідомляє «Ехо Москви».

«Лечу в Донецьк. Завтра продовження суду над Савченко. Скоро оголошу дату нового Global Day #FreeSavchenko Підтримуйте нас!», - написав у своєму Twitter адвокат Савченко Марк Фейгін.

За версією слідства, місцеві збройні підрозділи самопроголошеної республіки затримали Надію Савченко після обстрілу, в результаті якого загинули репортери ВГТРК Ігор Корнелюк і Антон Волошин. Адвокати Савченко наполягають, що їх підзахисну затримали до цього моменту, отже, вона до смерті журналістів не причетна.

Флеш-карту з записом затримання Савченко долучили до справи лише на минулому засіданні суду міста Донецька Ростовської області. Раніше арешт обвинуваченої його рішенням було продовжено до середини весни.

Нагадаємо, російське слідство звинувачує Савченко за статтями «вбивство» і «замах на вбивство». Українка всі звинувачення заперечує. За її словами, після захоплення в полон бойовиками вона була переправлена на територію Росії. 18 грудня 2015 року після того, як Донецький міськсуд Ростовської області продовжив їй термін утримання під вартою, Савченко оголосила нову голодовку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-