Пропутінська партія в Польщі каже, що домоглася відкриття кримінальної справи за образу Путіна

Пропутінська партія в Польщі каже, що домоглася відкриття кримінальної справи за образу Путіна

Укрінформ
Проросійська партія Zmiana (Зміна) в Польщі домоглася відкриття кримінальної справи проти активістів фундації “Євромайдан-Варшава” за образу президента РФ Володимира Путіна під час пікетування посольства Росії у Варшаві 7 жовтня минулого року.

Відповідну заяву і копію електронного документу про початок слідства у цій справі прокуратурою дільниці Варшава-Середмістя ця політсила розмістила у Фейсбуці, інформує варшавський кореспондент Укрінформу.

“Ми раніше інформували, що Zmiana надіслала до прокуратури скаргу про скоєння злочину з огляду на образливі плакати, які характеризують президента Російської Федерації як Адольфа Гітлера, які називають президента РФ “х….”, де містяться безпосередні звинувачення Володимира Путіна в тероризмі і висловлювання, що свідчать про безпосередню провину президента Путіна за авіакатастрофу малайзійського Боїнга, вбивства на політичному грунті тощо”, - написала партія.

Вона зазначає, що для неї ця справа є важливою, оскільки Zmiana виступає за покращення польсько-російських відносин і не хоче таких ексцесів на території РП, які створюють враження, що це є думкою поляків.

Zmiana є відверто проросійською партією, яка підтримує усі дії Росії у Криму та Донбасі. Її лідер Матеуш Піскорський неодноразово бав участь у якості спостерігача, зокрема у так званому референдумі  про приєднання Криму до РФ у в березні 2014 року, і так званих місцевих виборах в “ДНР” і “ЛНР”. Його партія торік активно підтримувала проїзд територією Польщі прокремлівських байкерів “Нічні вовки”. Попри те, що партія діє, вона поки що не отримала дозволу на офіційну реєстрацію, відтак не змогла взяти участь в осінніх парламентських виборах в РП.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-