США офіційно повідомили Україні, про що говорили Нуланд і Сурков

США офіційно повідомили Україні, про що говорили Нуланд і Сурков

Укрінформ
Американська сторона поінформувала Адміністрацію Президента України і Кабінет міністрів про хід останніх переговорів між помічником державного секретаря США Вікторією Нуланд і помічником президента РФ Владиславом Сурковим щодо ситуації на Донбасі.

Про це повідомило в суботу Посольство США в Україні.

"Ми регулярно контактуємо з російськими та українськими урядовцями, нашими партнерами і союзниками в Європі та інших країнах світу щодо ситуації в східній Україні та імплементації Мінських угод", - зазначається в документі. 

У тому числі, США постійно повідомляє українських та європейських партнерів, зокрема, Францію й Німеччину, про переговори з Росією, уточнили в посольстві.

"Сьогодні, 16 січня, американські офіційні представники поінформували високопосадовців на Банковій, а також український уряд про дискусію помічника держсекретаря Вікторії Нуланд із Владиславом Сурковим", - зауважується в документі.

Американська сторона ще раз нагадала, що зустріч Нуланд і Суркова є частиною "невтомних зусиль" з метою забезпечення повної імплементації Мінських угод у тісній координації з іншими учасниками Нормандського формату - України, Німеччини та Франції. 

При цьому в США не виключили проведення нових таких зустрічей, якщо це принесе користь Нормандському процесу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-