Посольство США в Україні підтвердило зустріч Нуланд і Суркова

Посольство США в Україні підтвердило зустріч Нуланд і Суркова

Укрінформ
Посольство США в Україні підтвердило зустріч помічниці держсекретаря США з питань Європи та Євразії Вікторії Нуланд та помічника президента Росії Владислава Суркова у Калінінграді.

Про це повідомляє Громадське.TV з посиланням на повідомлення посольства, розіслане журналістам.

«Зустріч помічниці Держсекретаря США Нуланд із радником президента Росії Сурковим - частина наших невпинних зусиль роботи з Росією та забезпечення повної імплементації Мінських домовленостей, у тісній співпраці з учасниками Нормандського формату - Україною, Німеччиною та Францією», - зазначається у повідомленні.

Чи був хтось присутній на зустрічі з української сторони не повідомляється.

Заступник директора Atlantic Council Олена Полякова зазначила, що візит Нуланд до Калінінграду «прийшовся на момент загострення інтересу США та НАТО щодо будівництва Росією мілітаристичного анклаву в Криму».

«Сьогоднішня зустріч Нуланд із Сурковим говорить про те, що адміністрація Обами шукає прямі контакти комунікації із російськими урядовцями. Заступниця держсекретаря Вікторія Нуланд є ідеальним опонентом для Суркова – вона була яскравим прихильником України та гостро критикувала військове вторгнення Путіна в Донбас. Сурков, в свою чергу, аж до останніх кадрових змін був безпосереднім керівником війни на Сході України. Навіть враховуючи те, що ми не знаємо, що Нуланд та Сурков збираються обговорювати, скоріш за все це буде жорстке та пряме звернення до Суркова» - заявила вона.

Раніше російські ЗМІ повідомляли, зустріч Нуланд і Суркова проходить в закритому режимі у резиденції президента РФ Володимира Путіна в місті Піонерський, на березі Балтійського моря.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-