Справу екс-керівників ДСНС перенесли – суддя у відпустці

Справу екс-керівників ДСНС перенесли – суддя у відпустці

Укрінформ
Шевченківський районний суд Києва переніс розгляд по суті справи екс-голови Державної служби з надзвичайних ситуацій Сергія Бочковського та його заступника Василя Стоєцького на 9 лютого, оскільки суддя у цій справі перебуває у відпустці.

Про це журналістів поінформував сам Бочковський, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Відпустка - це річ свята. Якщо людина знаходиться у черговій відпустці, то які можуть бути запитання?» - сказав екс-глава ДСНС.

Водночас, запевнив він, прикро, що засідання суду не відбулося, оскільки прокурор сьогодні мав би зачитати обвинувальний акт. «Я думаю, що навіть неюристу стала зрозумілою жалюгідність тих звинувачень, які висуваються проти мене та мого заступника генерала Стоєцького», - зазначив Бочковський.

Нагадаємо, 25 березня 2015 року  Бочковський і Стоєцький були затримані на засіданні Кабінету міністрів і вивезені з території будинку уряду для проведення слідчих дій.

Їм інкримінують організацію схеми закупівлі палива за завищеною ціною у фірм "Юкойл" та "Альянс" (заподіяння збитків державі на 7 мільйонів гривень).

Пізніше суд ухвалив запобіжний захід для них - арешт на 2 місяці з можливістю внесення застави. Втім, уже 1 квітня екс-посадовці вийшли з СІЗО. Колишні держслужбовці винними себе не визнають і стверджують: справу проти них сфабрикували.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-