Суд залучив посольство Росії до справи про вторгнення в Україну

Суд залучив посольство Росії до справи про вторгнення в Україну

Укрінформ
Шевченківський районний суд м. Києва вирішив залучити представника посольства Російської Федерації до справи за позовом правозахисника Станіслава Батрина, який домагається юридичного визнання вторгнення Росії в Україну.

Про це Батрин повідомив журналістам після засідання суду, передає кореспондент Укрінформу.

"Результатом сьогоднішнього засідання стало те, що суд залучив до цієї справи Російську Федерацію в особі посольства РФ в Україні", - він.

Правозахисник вимагає надати факту вторгнення нашого "дружнього сусіда" оцінку в єдиному судовому рішенні з прізвищами військових армії РФ, з детальним описом історії такого вторгнення та шкоди, яка завдана інтересам держави та її громадян.

"Це має принципове значення, оскільки сьогодні єдиним легітимним органом в Україні, який може встановити даний факт, є суд, і це рішення, яке буде визнано всіма країнами світу", - додав він.

До участі у справі вже залучено представників Міністерства оборони, Служби безпеки України,а також Міністерства закордонних справ. Але Батрин вважає, що цього замало. На його думку, також вкрай необхідно залучити Президента України Петра Порошенка або ж представників Адміністрації глави держави.

Зі свого боку, представник СБУ подав клопотання про залучення інших зацікавлених осіб - представників Міністерства юстиції, Ради національної безпеки та оборони, а також Генеральної прокуратури.

Нагадаємо, правозахисник Батрін звернувся до Шевченківського районного суду міста Києва з вимогою встановити юридичний факт збройної агресії проти України ще 29 серпня 2014 року, однак кілька разів  отримував відмову в розгляді.

Вже відбулося більше десяти судових засідань суду та  поки що це лише попередній розгляд справи. Нині суддя Ольга Юзькова оголосила перерву, але дату наступного засідання вона не повідомила.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-